v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  10.12.2015 Македонија 

??????? ???? ????????? Метју Нимиц - Matthew Nimetz

СТОП - '' STOP ''

         

Никој во историјата не успеал да го преименува, асимилира и уништи Македонскиот Народ - СТОП, Метју Нимиц, застанете и вие грешници околу него.

'' No one in the  history has been able to rename it, assimilate and destroy Makedonian nation - STOP, Matthew Nimetz,  stop also for the sinners around him ''. 

Македонскиот народ и граѓаните во Република Македонија, нетреба да подлегнуваат на лаги и манипулации, од страна на помилуваниот за криминал и оној друѓиот помилуван за тероризам, И ДА СИ ГО СМЕНИТЕ ИМЕТО И ИДЕНТИТЕТОТ, НЕМА НАТО,, НЕМА подобар живот и отворена врата во цивилизираниот свет за Македонската Држава,  со  вакви како политичари, ќе има само: корупција, криминал, безредие, патриотите во својата држава се прогласуваат за терористи и ѓи праќаат во затвор, само затоa што се патриоти и си ја сакаат својата земја, а младите од Македонија се иселуваат и ќе се иселат, откако државата инвестирала долѓи години во нив.  Тоа значи и уништување на пензискиот фонд, бидејќи без млади кои ќе ѓи заменат постарите,.. нема пензија за никој, а вие правете реформи колку сакате, во пензискиот фонд. Кој млад човек сака да живее во омаловажена Држава предводена од помилувани за криминал и тероризам.

Со помилувани политичари за криминал и тероризам, НЕМА и нема да има инвестиции како од надвор така и од внатре, во Македонската економија и опшество. Република Македонија е единствената држава во светот во која на Македонската Дијаспора НЕ И Е овозможено слободно да инвестира, но немојте да се залажувате, тие не ни сакаат да ѓи инвестираат своите финансии и труд, во држава предводена од помилувани криминалци и терористи.

            Излeз, од политичката ситуација, која се повеќе и повеќе се продлабочува,  СЕ:  ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ ИЗБОРИ, НО ОВОЈ ПАТ БЕЗ ПОЛИТИЧАРИ КОИ СЕ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

Само така, Република Македонија, ќе излезе од политичката криза, која трае повеќе од 2 години, a Македонија  ќе биде чекор до воспоставување на  правна и демокрадска Држава.

 


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.