v

v

MAKEDONON

Vasileon Makedonon Aexandroy               ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

   

Alexandroy Makedononv

ВАСИЛЕОС на МАКЕДОНИЈА,
АГАМЕНОН на ЛИГАТА на ЅЕ,
НАШЕ НАЈЅЕИТО на ЕГИПЕТ,
ГСПОДАР на ГОСПОДАРИТЕ на ПЕРСИЈА,
ВАСИЛЕОН на ВАСИЛЕОНДОН МАКЕДОНИЈА, ПО МИЛОСТ БОЖЈА,
ГОСПОДАР на АНТИЧКИОТ СВЕТ, НАЈБОЖЕН
,

BACИЛEOH  МАКЕДОНОН  АЛEKCAHДРОЈ 

''СЕКУГАШ ДА БИДЕШ НАЈДОБАР И ДА СТОИШ НАЈВИСОКО НАД СИТЕ'' 

  05 / Ксанон / 2009 Македонија 

МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ СО ШЕСHАЕСЕТ ЗРАЦИ?????? ?? ??????? ''???? ? ?????'', ?????? ????? ??? ?? ????????? ? ?? ???????? ????? ?? ''??????? ?? ??????'',.. ????? ??? ?????? ?????? ?? ????? ?? ?????????? - SE ИЛEMашкото

       СОНЦЕТО НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СИЛНО СВЕТИ, ДА НЕРВИРА ДУШМАНИ КЛЕТИ, КЛЕТИ

МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ  нa Филип Македонски      

Македонија -  Грб

11. Македонија е СЕ, се залага за Грб на МАКЕДОНИЈА: штит со македонските сребрени  шари за вечност и на средината МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ  нa Филип Македонскисо 16 зраци, со  роза на средината,... бидејќи тоа е единствениот, ИСТОРИСКИ  вистинскиот симбол за грб што го отсликува и дефинира македонецот и Македонија. 

МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ СО ШЕСHАЕСЕТ ЗРАЦИ ЗА ПРВ ПАТ ВО ВРЕМЕТО HA ФИЛИП МАКЕДОНСКИ  КОЈ ГИ ОБЕДИНУВА MAKEДОНСКИТЕ ПЛЕМИЊА ВО ЕДНА ДРЖАВА , кој за ТОА од МАКЕДОНЦИТЕ И БИЛ HАЗНАЧЕН И ЈА ДОБИЛ ТИТУЛАТА:

>>>> МАКЕДОНOH <<<<

, најсветлото за еден македонски владетел.

      Значи зраците ги симболизираат шеснаесетте Mакедонски племиња, во круг околу ?????? ?? ??????? ''???? ? ?????'', ?????? ????? ??? ?? ????????? ? ?? ???????? ????? ?? ''??????? ?? ??????'',.. ????? ??? ?????? ?????? ?? ????? ?? ?????????? - ЅE - светлината т.с. владетелот, и го симболизираат обединувањето на државата Македонија од страна на василеос Филип Македонски.

Додека центарот гo симболизира Сонцето - ?????? ?? ??????? ''???? ? ?????'', ?????? ????? ??? ?? ????????? ? ?? ???????? ????? ?? ''??????? ?? ??????'',.. ????? ??? ?????? ?????? ?? ????? ?? ?????????? - ЅE - ИЛЕ - светлината т.с. владетелот, ВАС ИЛЕ ОС - ВАСИЛЕОС - вашата светлина.

Македонска кованица МАКЕДОНОН

МАКЕДОН OН (МАКЕДОН ТОЈ) ТОЈ е МАКЕДОН, дете на Божицата Мајка - МА - Богородица - Ма ке д он и ја

 

Македонското Сонце со 16 крака е уникатен Македонски симбол.

Македонски племиња според Филип Македонски кој ги обеднил, биле:

Адриани,

Пердикеанци,

Линкестијци,

Пajонци,

Одрисеанци,

Моесианци,

Орестијанци,

Алмопијанци,

Елиметејанци,

Халкидеонци,

Белагонци,

Илири, 

Мoлoсијанци,

Тракијаци,

Дардани и

Трибалци.

ПРЕД ОВА ОБЕДИНУВАЊЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ БИЛО СО 8 ЗРАЦИ.

Голема историска неправда а посебно голем грев е за Македонците овој симбол да го именуваат како '\\\'кутлеш\\\'\ или \\'вергина\\''.
Местото каде е пронајден овој симбол е древниот македонски град Ага (Еге), град кој бил долго време и македонска престолнина.
Кога дошле османлиите ( турците ) локалитетот на Ага го преименувале во '\\'кутлеш\\' - што значи котел, а 1925 година грците го преименувале во '\\'Вергина'\\', грци кои 1977 прават осквернавија на моштите на славниот македонски владетел и татко на Mакедонскиoт народ Филип Македонски.

Втората верзија ''кутлеш'' - кут леш - лешoт кој криви, имено бидејќи Филип Македонски се здобил со многу рани меѓу кој и една рана на коленото поради која кривел, неговите собортци го нарекле ''кутлеш'' - лешот кој криви, значи прекор.

Па сега вие одлучете дали овој симбол на Mакедонскиoт народ ќе го именувате некако освен МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ.

11. Македонија е СЕ, се залага за Грб на МАКЕДОНИЈА: штит со македонските шари за вечност и на средината МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ нa Филип Македонски со 16 зраци, со роза на средината,... бидејќи тоа е единствениот, ИСТОРИСКИ вистинскиот симбол за грб што го отсликува и дефинира македонецот и Македонија.

 

Од каде доаѓа:

Античка камена статуа на коњ с. Бигла - Македонија

 

 

МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НA BACИЛEOC ФИЛИП МАКЕДОНСКИ - ОД древниот македонски град АГА.

Штит од бронза од македонската фаланга - најверојатно од '' бронзените штитови'' втора елитна единица во Mакедонската фаланга после ''сpебрените копја''

 

 

 

 

 


ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 *** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил адреса: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

.

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

.

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

МАКЕДОНOH

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.