v

v

MAKEDONON

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

 

1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ     3-pи  ДЕЛ

 

АPИCTOTEЛ

 

Онa сме што постојано го правиме. Затоа, моќта за контрола на нашата работа може да ја контролира нашата карактеристика, моќта за контрола на нашиот карактер е моќта за контрола на нашиот живот,... ПОВЕЌЕ

 

СТРАНИЦА НА СРАМОТ

??. ????? ? ???????

СРАМНОТО И ПРЕДАВНИЧКО ОДНЕСУВАЊЕ НА ПОЛИТИЧАРИТЕ ОД РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,...  ПОВЕЌЕ

МАКЕДОНЦИТЕ ПОД СPПСКА ОКУПАЦИЈА 1912 - 1941

???? ??? ??? ????????? ??? ????? ?? ????

Mајорот Воин Поповиќ, придружуван од една чета четници, припадници на организацијата „Црна рака”. Воин Поповиќ повторно им ставил до знаење на граѓаните на Велес дека треба да се прогласат за Срби,... ПОВЕЌЕ

 

  28/09/2018   Македонија

    За сè со МАКЕДОНОН MAKEDONON MAKEDONON

   

МАКЕДОНOHv

 

       HЕПРИЈАТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА НЕ ПРАВАТ ПЛАНОВИ, БИДЕЈЌИ, МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЕ  МЕНУВА. 

       Според сите истражувања, 8 - те (екстра)  пратеници зеле мито или биле принудени да гласаат со уцена. 

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Гласањето на ден 19.10.2018 во Собраниетo на Република Македонија, треба да сé поништи, а одговорните "пратеници" треба да сé отстранат од Собранието на Република Македонија,   и да сé истражи  делото детално.

Грешникот сака да ги направи патриотите грешни за да сé спаси, но, листата е долга, на обвиненија.

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Џафери е криминалец, кој ќе одговара за: 

1. Незаконско превземање на функција во Собраниетo на Република Македонија. Бранителите на ден 27/04/2017, го бранеа Уставот и законот на РМ, не сé виновни.

2. Незаконско и неуставно укинување на 40.000 амандмани на ВМРО ДПМНЕ, уредно регистрирани. 

3. За незаконското и против Уставното гласање на ден 19/10/2018, за обид за смена на Уставното Името на нашата држава, но според законот и Уставот на Република Македонија, Уставното Името на Република Македонија, не може да се менува во Собранието на Република Македонија.   ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ  - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ГО ОДЛУЧИЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА РЕФЕРЕНДУМ 1991 година. Референдумска задолжителна одлука, не може да се менува во Собранието на Република Македонија.

Џафери ќе одговара бидејќи е избран на нелигитимен начин, делото не застарува. Грешникот ќе одговара и за процедурата со кој ги укина амандманите на ВМРО ДПМНЕ. Името на Македонија нé може да се менува во Собранието на Република Македонија, ќе одговара.

Доколку има политичка воља, терористите од 2001 година, треба да одговараат за воени злосторства, бидејќи не постои помилување за такви грешници, според законот на воени злосторства од Конвенцијата од Женева.

"ТРИС СЈО" КОРИСТИ НЕЗАКОНСКИ СТЕКНАТ МАТЕРИЈА, СО КОЈ ГИ УЦЕНУВА ПОЛИТИЧКИТЕ ПРОТИВНИЦИ НА СДСМ. 

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

СПЕЦИЈАЛНОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО ПРЕДВОДЕНО ОД ЈАНЕВА, ИМА АКТИВЕН УДЕЛ ВО УЦЕНА НА ПРАТЕНИЦИТЕ на ден 19/10/2018. 

СЈО ПРЕРАСНА ВО КРИМИНАЛНА - ТЕРОРИСТИЧКА, НЕЗАКОНСКА  И  НЕУСТАВНА  ОРГАНИЗАЦИЈА И РАБОТИ ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ.

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ?????? ??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

      Точно е дека амбасадорот Бејли беше во Собранието на РМ на 19/10/2018, но, одговорните за поткупот на пратениците сé: 

 - С. Мијалков

 - С. Кочан 

 - З. Заев со неговото СЈО 

 - Т. Џафери и 

- неколку корумпирани пратеници.

Делото е криминално - терористичко и нé застарува ќе одговараат.

      Корумпираните пратеници, заради своите криминални досиеја, се подложни на уцени и поткупи што дополнително ја саботира нивната политичка способност да можат независно, во согласност со волјата на народот, да носат легитимни одлуки во Собранието на Република Македонија, на тој начин државатa стана заробена.

ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕФЕРЕНДУМСКА ОДЛУКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАМЕНИ ОД ПРАТЕНИЦИТЕ ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, според законот и Уставот.

Договорот од Преспа, не постои, грчкиот потписник си поднесе оставка за да не одговара кривично. УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ ШТО ГИ ПОДГОТВИ диктаторот ЗАЕВ, НЕ СЕ ЗА ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА, туку да си ја придолжи кариерата незаконски. Името на Македонија НЕ МОЖЕ ДА СЕ МЕНУВА ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.  

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ. КОЈ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ ГО ПРИЗНВАМЕ, КОЈ НЕ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ.


       ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД  И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ  - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ГО ОДЛУЧИЈА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ЛОЈАЛНИТЕ ГРАЃАНИ НА РЕФЕРЕНДУМ 1991 година.

ЗА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД според законот и Уставот на Република Македонија,
НЕ МОЖАТ ДА ОДЛУЧАТ TAKA НАРЕЧЕНИ ''ПРАТЕНИЦИ''  - КРИМИНАЛЦИ И ТЕРОРИСТИ ВО СОБРАНИЕТО НА РМ.

ОДЛУКАТА ВО СОБРАНИЕТО на ден 19/10/2018, ЗА СМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е КРИМИНАЛЕН ОБИД, НА КРИМИНАЛЕН НАЧИН ДА СЕ СМЕНИ УСТАВНОТО ИМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

ТАА ОДЛУКА Е НЕЗАКОНСКА И НЕУСТАВНА,
НЕ ЈА ПРИЗНАВАМЕ И НЕМА ДА ЈА ПРИЗНАЕМЕ.

Не сè виновни за велепредавство, само тие од опозицијата, кои се осомничени дека зеле мито, весниците велат биле уценувани и итн., туку и тие од позицијата, заедно со диктаторот Заев и терористот дезертер незаконски пр. на Собранието на Република Македонија. 


Продавање на највисоките државни и национални интереси нé е водење политика, туку предавство.

Криминалците само ни дадоа уште една помошна алатка, со која ќе ги изритаме, сите, комплетно надвор од високите политички институции на Република Македонија. Криминалците има да зажалат што им текнало да станат политичари во Република Македонија.

КРИМИНАЛЦИТЕ САМИ СИ СЕ СТАВИJА НАДВОР ОД ИГРА:

1. ЗАДОЛЖИТЕЛНА РЕФЕРЕНДУМСКА ОДЛУКА изгласана на референдум,
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАМЕНИ ПО ЗАКОН И УСТАВ HA РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ВО СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ОД СТРАНА НА ПРАТЕНИЦИТЕ.

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

19/10/2018   Коалицијата на ламјата

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, на ден 19/10/2018 доби најкриминална политичкa коалиција, ''Коалицијата на ламјата''.

Тие cé велепрадавници и ќе одговараат пред правдата на народот, законот и Уставот на Република Македонија.

 

СРАМОТ  нa Македонија

        Владата и Собранието на Република Македонија немаат легитимитет според законот и Уставот на Република Македонија да го менуваат Уставното Име на нашата држава.

Оваа власт е диктаторска и незаконска.

Бранителите на законот и Уставот од 27/04/2017, нема да бидат амнестирани, тукy ќе бидат прогласени за народни херои на Република Македонија. 

Ќе има правда за хероите на Република Македонија. Нема што да сé амнестира, тоа сé нашите херои.

      Пратениците кои  гласаа за неусвните промени, НЕ сѐ реформатори туку предавници и лажговци од најгрозен вид. 
Пратениците на Република Македонија, НЕ сé бирани да го менуваат Името на Република Македонија. КАДЕ И КОГА ВО КОЈА ПРЕДИЗБОРНА ПРОГРАМА, тие го имаа овој криминален акт? 
Таквите изроди ќе одговараат пенално ЗА ВЕЛПРАДАВСТВО.

 

13/10/2018   Македонија

    Бранителите на законот и Уставот на Република Македонија, секојдневно под тортура на диктаторот Заев и терористите. Бранителите се затворени неправедно, само затоа што на ден 27.04.2018, го бранеа законот и Уставот на Република Македонија.

      Само забележуваме ѝ порано, дека доколку се сакало, сè можело.

Предавниците сè обелоденети.

Може во НАТО и со Уставно име, уште во Декември 2017 година, но  криминалните политичари од Република Македонија, предпочитуваат да се служат со расипаните навики, а тоа е да крадат, лажат и да го предадат Македонскиот народ.

Заев криминално лажеше

Заев криминално лажеше

 

Да се потсетиме како Заев лажеше предизборно, дека НЕМА ДА СЕ МЕНУВА УСТАВОТ заради смена на Уставното Име на Република Македонија и на телевизија, ''кој ќе и каже на Америка дека се излагалѐ''.

      Пратениците кои имаат намера да гласаат за неусвните промени, НЕ сѐ реформатори туку предавници и лажговци од најгрозен вид. 
Пратениците на Република Македонија, НЕ сé бирани да го менуваат Името на Република Македонија. КАДЕ И КОГА ВО КОЈА ПРЕДИЗБОРНА ПРОГРАМА, тие го имаа овој криминален акт? 
Таквите изроди ќе одговараат пенално ЗА ВЕЛПРАДАВСТВО.

??????????? ?????? ?????? ? ????????? ??????????? ??????

   

     ЗАЕВ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ИЗИГРАВА ''МАЈМУНЛУЦИ'' И ДА СИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА.

      Законите и Уставот сè створени со една цел, а тоа е да се заштитиме од криминалците.

Откако СДСМ со ДУИ дојдоа на власт, брутално ги кршат законите и Уставот на Република Македонија.
Поддржуваат криминал и подгоруваат меѓуетничка нетрпеливост.

Каде планираат криминалците од СДСМ и ДУИ да отидат и какво цивилно опшество планирaат да изградат со непочитување на законот и Уставот на Република Македонија. 

       СПОРЕД  УСТАВОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ПРAШАЊЕ КОЕ НЕ ПОМИНАЛО НА РЕФЕРЕНДУМ, МИНИМУН 2 ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВРАЌА НА ДНЕВЕН РЕД, НИТУ НА РЕФЕРЕНДУМ, НИТУ ВО СОБРАНИЕТО.

КОНСУЛТИВНИОТ РЕФЕРЕНДУМ НЕ ПОМИНА, одлуката не е усвоенa

 

       А ГРЕШНИЦИТЕ САКААТ СО ВЕКОВИ, ДА ТЕ НИШТАТ И  ПРИСВОЈУВААТ  ЗА ВЕЛИЧИЈАТА ТИ,  ВЕЛИЧЕНСТВЕНА  МАКЕДОНИЈА.

ЗА СИНОТ  ВЕЛИЧЕНСТВЕН  ШТО  С
  РОДИ  ВО  ТВОЈОТ  РОД.
ЗА ТОА ШТО БИЛ МАКЕДОНЕЦ, ЗА ТОА ШТО ДО ИНДИЈА СИТ
ГИ ЗГАЗИ ВЧНОСТ НИ ДАРИ.

И  Н
  САМО  ЗАТОА  СИ  ИЗБРАН  ДА СИ МАКЕДОНЕЦ, МАКЕДОНЕЦ  СИ  ЗАТОА ШТО ИМАШ СИЛНИ  НЕПРИЈАТЕЛИ.

      ЈАВЕН  ПОВИК  ДО  СИТЕ  ЧЛЕНОВИ,  СИМПАТИЗЕРИ  И  ПPИЈАТЕЛИ  НА  МАКЕДОНИЈА Е СЕ,  ШТО  МОЖАТ  ДА  ГЛАСААТ,  во  РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  ДА  НЕ  ИЗЛЕГУВААТ  ДА  ГЛАСААТ,  на тој начин  да  ГО БОЈКОТИРААТ  ГЕНОЦИДНИОТ  РЕФЕРЕНДУМ, организирaн од терористите на ден 30/09/2018.

ДА #БОЈКОТИРАШ, ТОА ЗНАЧИ ДА НЕ ИЗЛЕГУВАШ НА ГЛАСАЊЕ, ЗА ДА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕ ЗАГИНЕ.

     "ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА" è ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ, кој преку незаконскиот ѝ неустсвниот "КОНСУЛТИВЕН РЕФЕРЕНДУМ", терористите САКААТ да ја укинат МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНСКИОТ НАРОД. - МАКЕДОНОН

27/09/2018   Република Македонијa

Траги - комедија, нема напишано ниту Bлада на Република Македонијa

    Помилуваните терористи од ДУИ станаа цвеќиња за мирисање во однос на геноцидниот терорист Заев. Терористот без трошка срам агитира пред Симболот на Македонскта Борба за Ослободување - Македониумот, ''за'' геноцидниот ''Договор од Преспа''.

    HЕПРИЈАТЕЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДА НЕ ПРАВАТ ПЛАНОВИ, БИДЕЈЌИ, МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЕ  МЕНУВА. 

     МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НÈ  МЕНУВА! ИМЕТО Е СÈ ШТО ИМАМЕ.

СДСМ под водство на помилуваниот за криминал, а сега веќе докажан велепредавник Зоран Заев, ПРЕРАСНАА во геноцидно - терористичка организација за Македонија и Македонците.

СДСМ е во коалиција cо бифшата терористичка ОНА, потоа ДУИ, на кои НЕ им поминале расипаните навики од минатото.

ЗАЕВ - ЛАЖГО, ВЕЛЕПРЕДАВНИК, ТЕРОРИСТ

Заев лажеше

Заев криминално лажеше

Заев лажеше

 

Да се потсетиме како Заев лажеше дека нема, да прави влада со криминалци и дека НЕМА, да сé обиде да го менува ИМЕТО

Преку ''Договорот од Преспа'', потишан од неовластен државен функционер, за таков вид на  ''меѓународен документ'', Грција со помош на НЕОДГОВОРНИТЕ политичари од Македонија, САКА, да си ја присвои Македонската историја и култура и на тој начин да го укинат официјално Македонскиот народ, идентитет, а со тоа и Македонската Држава.

КРИМИНАЛНИОТ ДОГОВОР не само го негира Името на Македонија туку, негира сé што е Mакедонско, деформирајќи го.

''     КРИМИНАЛНИОТ ДОГОВОР од Преспа ги повредува ОСНОВНИТЕ ЧОВЕКОВИ ПРАВА И СЛОБОДИ, како стандард на современата цивилизација! Договорот е антицивилизациски документ, нашите индивидуални и колективни човекови права се ЦЕЛОСНО ОСПОРЕНИ. 

"Договорот од Преспа", воедно и "консултивниот референдум", сé, геноцидни за Македонија и Македонците,  целата процедура е, незаконска и неуставна. Со криминалци, на криминален начин НЕМА да успееме да изградиме цивилизирано опшество за нас и идните генерации во Рeпубликa Македонија.

        НЕ МОЖЕМЕ  И  НЕ СМЕЕМЕ  ДА ДОЗВОЛИМЕ, ГУБИТНИЦИ, СЛАБАЦИ  И  ПРОДАДЕНИ  ДУШИ, ДА ГО  КРЕИРААТ  НАШИОТ  НАЧИН  НА  ЖИВОТ. 

МАКЕДОНЦИТЕ БАРААТ ПРАВДА И ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ ИЗБОРИ

МАКЕДОНЦИТЕ БАРААТ ПРАВДА И ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ  ИЗБОРИ, ВЕДНАШ

22/08/2018   Македонија

02/08/2018   Македонија - Мечкин Камен, Крушево 

        ПОРAКАТА ШТО ЈА ПРАЌААТ на ден 02/08/2018, ПРЕЦЕДАТЕЛИТЕ НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ И РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА, ПРЕКУ СВОИТЕ АМБАСАДОРИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е ЈАСНА, МАКЕДОНИЈА ИМЕ НЕ МЕНУВА.

Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ. КОЈ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ ГО ПРИЗНВАМЕ, КОЈ НЕ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ.

 

СРАМОТ  нa Македонија

 

       Изборот на помилуваниот терорист и дезертер  за Прецедател на Собранието е целосно неуставен, СДСМ не обезбеди ниту уставно - правни услови ниту мнозинство. Со 59 пратеници е ''изгласан'' помилуваниот терорист и дезертер.

СИТЕ ''ЗАКОНИ'' донесени во неуставното делување на помилуваниот терорист и дезертер се неуставни, ќе бидат прогласени за неважечки и ќе бидат уќинати.

        Во кое цивиизирано опшество, или зедница сакате да ''влезете'' со помилуваан за криминал и велепредавник, како Премиер  и  помилуван за тероризам и дезертер, како Прецедател на Собрание?

За доброто и иднината на Македонската Држава помилуваните криминалци и терористи треба да се отстранат од водење на јавна политичка функција, АКО Македоннија сака да зачекори и стане една цивилизирана Држава.

Во Eвропска Држава во која има помилуван за тероризам и дезертер  како Прецедател на Собрание или Премиер на влада - помилуван за криминал и велепредавник, НЕМА место никаде, за ваква држава, таа Држава е за никаде.

ЗА, МАКЕДОНИЈА

 

  12/07/2018   Македонија

    За сè со МАКЕДОНОН MAKEDONON MAKEDONON

   

МАКЕДОНOHv

     МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  Н  МЕНУВА. ИМЕТО Е С ШТО ИМАМЕ.

БЕЗПРЕКОРНТА БЕЗБЕДНОСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е ЗАГАРАНТИРАНА, СО СКЛУЧУВАЊЕ  НА СТРАТЕШКИОТ ВОЕН ДОГОВОР СО САД.

СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ - САД, ЈА ПРИЗНАА ПОД УСТАВНОТО ИМЕ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. 

       СИТЕ ТИЕ КОИ РАБОТАТ НА СМЕНА НА УСТАВНОТО ИМЕ ЗА ДА МАКЕДОНИЈА ''ОТИДЕ'' ВО ЕДЕН ''СЕКОНДАРЕН'' ВОЕН ПАКТ, КАДЕ ТОЈ ПАКТ Е ЧИСТА ''0'', БЕЗ САД, НЕ САМО ЈА ОМАЛОВАЖУВААТ МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА, ТУКУ И СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ, КОИ ЈА ПРИЗНАА МАКЕДОНИЈА ПОД УСТАВНО ИМЕ. ОМАЛОВАЖУВАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА И САД, ТОА НЕМА ДА БИДЕ ДОЗВОЛЕНО, ПО НИКОЈА ЦЕНА.

МАЛОУМНИТЕ ПОЛИТИЧАРИ ДА СЕ ВРАЗУМАТ, ДА ПРЕСТАНАТ ДА ГО КРАДАТ, ЛАЖАТ НАРОДОТ И ЛОЈАЛНИТЕ  ГРАГАНИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

        САД ВИ ДОЈДОА И НА воена ПАРАДА. Стратешкиот Воен Договор треба да прерасне и во привилиѓиран Воено - Економски сојуз со САД.

          Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ. КОЈ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ ГО ПРИЗНВАМЕ, КОЈ НЕ ЈА ПРИЗНАВА МАКЕДОНИЈА И НИЕ НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ.

          Последните податоци што ги објави Народната банка покажуваат дека надворешната задолженост расте. За само три месеци создаден е нов долг од 230,8 милиони евра или заклучно со првиот квартал од годинава Бруто надворешниот долг изнесува 6,1 милијарда евра, што е 68,6% од Бруто домашниот производ. 

Токму според овој критериум Македонија е веќе во групата на високо задолжени земји. Најголем дел од надворешната задолженост отпаѓа на државата или 2 милијарди евра, па следуваат компаниите, осигурителните компани и домаќинства кои должат 1,9 милијарди евра, по нив се банките и НБРМ. - 10/07/2018.  

Да додадеме безбедност, ''0'', економија ''0'', рапродавање на Националните Интереси ''5+'' на евтин криминален начин. Не ''очекувале''  НАТО и EУ, но не достоинствено. СТЕ ЧУЛЕ ЛИ ЗА РАЗВОЈ НА НАУКАТА И УМЕТНОСТА, НЕШТО ОД ОВАА ВЛАДА на ''РМ''?,.. Е евидентно нема, ни да слушнете од oвие никакви.

 

HE CTE CAMИ

10/07/2018   Македонија

       Ми се допаѓаат луѓето од светот кои го обожаваат Македонскиот начин на живот и култура, но,  луѓето нетреба да го оспоруваат правото и на правите Македонци кои се родиле како Македонци и сакаат да живеат по Македонскиот начин на живот и култура, така луѓето од светот, ќе научат нешто ново од Македонците.

       ВНИМАНЕ, ''договорот'' Димитров - Коѕијас, од Нивици (Псарадес), нема никакво правно значење бидејки ''дипломатите'' од двете земји немаат прво да склучуваат Меѓународни договори, тоа важи како во Македониjа така и Грција, значи ''договорот'', склучен е НЕЛЕГАЛЕН. По втор пат грчката дипломатија на итрина, ја прелага македонската на малоумност и алчност. ''Договорот'' не е ни ''ратификуван'' во грчкиот парламент, исто како и оној првиот, за ''привременото Име'', на крај ќе испадне дека самите сакате да си ставате ''јарем за волови'', по втор пат, но овој пат сакаат да биде засекугаш, со едно писмо од 12 ''кумови. Лажгото Коѕијас писмо, не испрати, само усни ''препораки'' со името што го ''сонува''. 

ЕУ бирократите наградуваат ''нарко'' дилери и ''дилери'' на националните интереси. Со вакви никакви и предавници на Националните Интереси -  никакви, нема никогаш да основате, цивилизирано oпшество безбедно за вашите семејства.

ТОА НЕМА ДА БИДЕ ДОЗВОЛЕНО. 

Преговорите околу спорот ''за Името'', пoмеѓу Македонија Грција, под итно ТРЕБА ДА СЕ ПРЕЌИНАТ.

       АКО ПРИФАЌААТ ''СЕВЕРНА'' МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНЦИ, ЌЕ ПРИФАТАТ И ''САМО'' МАКЕДОНИЈА и МАКЕДНСКА НАЦИЈА, како што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' СО  ПРАВЕДЕН  ОДНОС,  САМО  НАМЕТНАТИТЕ  ОГРАНИЧУВАЊА  ИСЧЕЗНУВААТ  ''.

 

НЕМА ДА БИДЕТЕ ЗАБОРАВЕНИ

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКВА БРУТАЛНОСТ, со блиндирано возило против голоракиот народ

ДЕН на СРАМОТ за полицијата на РМ

17/06/2018 - Македонија

МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  НЕ  МЕНУВА

 

НИКОГАШ СЕВЕРНА; СЕКОГАШ МАКЕДОНИЈА

23.06.2018  -  Македониja

Учесниците на протестот го извикуваат името на претседателот на државата, „Македонија“, „Едно име имаме“, и „Предавници“. 

18/06/2018 - Македонија

Овој договор од Нивици (Псарадес),  не е добар договор и е ''извор'' на понатамошни посериозни проблеми.

Коѕијас, сака да каже, Република Македонија е ''марионета'' на некој, додека ''Северна Македонија'', ќе билa независна држава и верен сојузник на Грција. 

Пред неколку години ОНУ, ѓи ''бараше'' Македонците во Грција и ѓи најде, и што се случи,... ништо.

       Ако Грција сака трајно решение и најпосле сака да стане цивилизирана држава, треба да ѓи признае Македонците, во Грција, откако ќе ги признае Македонците, ќе увиди дека немa никакви проблеми со Република Македонија. Тоа важи за сите, за ОНУ, ЕУ, за сите.

З. З. наместо да направи нешто за економијата на Македонија, ја ''краде'' улогата на некој друг, (Прецедателот на РМ), кој е одговорен за таа работа (да прави Меѓународни договори и сојузи), но, нема што да се договара, Грците и грчката внатрешна политка, треба да ѓи признаат Македонците во сопствената држава, за Република Македонија, има кој да се грижи. ''Куќата гори, баба (Заев) се чешла''. Заев откако стана Премиер на РМ, постојано се меша во работата на Прецедателот на РМ, додека економијата на РМ, криминалот, безбедноста, човековите права, се во постојано опаѓање, е евидентно дека помилуваниот за криминал, Заев ја згрешил државната политичка функција, нека стане Прецедател, а не Премиер на РМ.

МАКЕДОНИЈА  ИМЕ  Н  МЕНУВА. ИМЕТО Е С ШТО ИМАМЕ

 

 Извадок од весник од странство

Полицијата на РМ, се однесува како да ова не е народ на Македонија

Патриотите на Македонија, не, беа опасни за никого

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКВА БРУТАЛНОСТ, со блиндирано возило против голоракиот народ

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКВА ХРАБРОСТ, Бачев пред блиндираното возило го ЗАПИРА со сопственото тело, додка ВМРО - ДПМНЕ, дома пред тв, чекаат, да се смени Името на Македонија, потоа велат дека Бачев, бил ''третта'' колона на некого.

ПОГЛЕДАЈТЕ ШТО направиле, за голоракиот народ

ДЕН на СРАМОТ за полицијата на РМ

17/06/2018 - Македонија

13/06/2018 -  Македонија

 

Протест, пред Владата на РМ, против промена на Уставното Име

02.06.2018   Македонија

 

        НЕМОЖЕМЕ  И  НЕСМЕЕМЕ  ДА ДОЗВОЛИМЕ, ГУБИТНИЦИ, СЛАБАЦИ  И  ПРОДАДЕНИ  ДУШИ, ДА ГО  КРЕРИРААТ  НАШИОТ  НАЧИН  НА  ЖИВОТ. 

Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ.

03-04/03/2018

Шведска,  Австралија, САД и друѓи земји низ светот

'' Македонија никому не ја даваме, Македонија никому не ја продаваме. Името на нашата држава е Македонија ''.

27/02/2018

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.

Македонците бараат:

(1) Безусловен крај на разговорите за името Македонија со Владата во Атина и продолжување на членството во Обединетите Нации и во сите меѓународни организации под државното име Македонија;


(2) Повлекување на Законот за употреба на јазиците;

(3) Повлекување на Договорот Заев-Борисов;(4) Итно ослободување на притворените и осудените за настаните во Собранието на Република Македонија од 27 април 2017 година.

     Македонците порачаа и: "
Јункер требаше да си седи во топлиот дом во Луксембург, и да си го пие својот омилен рум",... А не да доаѓа во Македонија, да дава поддршка на Влада, на чело со пoмилуван за криминл и патентиран велепредавник - Заев, на "топло", по прецизно, избега, се исплаши од Македонците, предавникот и на сигурно, во Лондон, понуди 4 ''предлози'', грците само требло да одберат, грешникот јавно, не понижи пред цел свет, без трошка, срам.

       Изборот на помилуваниот терорист и дезертер  за Прецедател на Собранието е целосно неуставен, СДСМ не обезбеди ниту уставно - правни услови ниту мнозинство. Со 59 пратеници е ''изгласан'' помилуваниот терорист и дезертер.

СИТЕ ''ЗАКОНИ'' донесени во неуставното делување на помилуваниот терорист и дезертер се неуставни, ќе бидат прогласени за неважечки и ќе бидат уќинати.

        Во кое цивиизирано опшество, или зедница сакате да ''влезете'' со помилуваан за криминал и велепредавник, како Премиер  и  помилуван за тероризам и дезертер, како Прецедател на Собрание?

За доброто и иднината на Македонската Држава помилуваните криминалци и терористи треба да се отстранат од водење на јавна политичка функција, АКО Македоннија сака да зачекори и стане една цивилизирана Држава.

Во Eвропска Држава во која има помилуван за тероризам и дезертер  како Прецедател на Собрание или Премиер на влада - помилуван за криминал и велепредавник, НЕМА место никаде, за ваква држава, таа Држава е за никаде.

ЗА, МАКЕДОНИЈА 

           Излeз, од политичката ситуација, која се повеќе и повеќе се продлабочува,  СЕ:  ВИСТИНСКИ ДЕМОКРАДСКИ ИЗБОРИ, НО ОВОЈ ПАТ БЕЗ ПОЛИТИЧАРИ КОИ СЕ: ОСУДЕНИ, ПОМИЛУВАНИ, ОБВИНЕТИ ЗА КРИМИНАЛ, ПОМИЛУВАНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ, за јавни политички функции во Република Македонија и диплoмaтcкитe пpeдcтaвништвa, нa дpжaвaтa вo cтpaнcтвo.

           Само така, Република Македонија, ќе излезе од политичката криза, која трае повеќе  години, a Македонија  ќе биде чекор до воспоставување на  правна и демокрадска Држава   -   МАКЕДОНОН

Со МАКЕДОНОН ништо, не е недостижно

 

       '' КАКО НА НЕБОТО ИМА  ЕДНО  СОНЦЕ, ТАКА И НА ЗЕМЈАТА ЌЕ ИМА ЕДЕН  ГОСПОДАР, КАКО НА НЕБОТО, ТАКА И НА ЗЕМЈАТА ''  -  Василeoc  АЛЕКСАНДАР   МАКЕДОНСКИ

 

 

Битката кај Пидна

??????? ?? ????T?     

Таа битка завршила страшно за Македонците, бидејки фалангата тактички од страна на Римјаните била поделена и стратешки била изгубена битката,... ПОВЕЌЕ

 

Атанас Јанков

??????? ?? ????T?     

Македонци! Сетете се за светскиот победител, за светската слава на Македонија великиот Александар Македонски; сетете се за храбриот цар Самуил,... ПОВЕЌЕ

 

 

ИСТОРИЈА НА ГРЦИЈА

??????? ?? ????T?     

Грција или Хелас ЗА ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА Е СТВОРЕНА 1829 ГОДИНА со помош и заштита на Франција, Обединетото Кралство и Русија  ПОД ВОДСТВО НА КРАЛОТ ОТТО  од Вителсбах, Принц од Бавариjа роден во Салзбург, Јуни 1, 1815 а умрел во Бамберг Јули 26, 1867,... ПОВЕЌЕ

AПOCTOЛ ПETKOB

??????? ?? ????T?     

Апостол беше македонски Робин Худ. Тринаесет години тој носеше оружје. Уште пред Дамјан Груев да го организира прочуениот Централен Комитет, Апостол беше крстосувал низ планините,... ПОВЕЌЕ

 

 

АНТИГОН  ВТОРИ  ЖЕЛЕЗНА  ГЛАВА

??????? ?? ????T?     

Историчарoт Полиб за војната напишал:

            ''Никој човек досега не поставил толкава хегемонија во Атина  и другите градови држави  како Антигон   - македонскиот василеос'',... ПОВЕЌЕ

 

 

АНДРИСК

??????? ?? ????T?     

Во 150 п.н.е. Андриск отишол во во Сирија за да побара поддршка со цел да ja ocлoбoди Македонија. Тој бил примен од Селеуковата династија,... ПОВЕЌЕ

 

 

АНТИГОН ТРЕТИ ДОСОН

??????? ?? ????T?     

Антигон влегол во Спарта, каде што македонските војници не направиле никакво зло врз незаштитеното население,... ПОВЕЌЕ

 

 

Владо Черноземски

??????? ?? ????T?     

Се додека Македонија е поробена и распарчена, jас ќе се викам Владо Черноземски,... ПОВЕЌЕ

 

 

Ванчо Михајлов

??????? ?? ????T?     

Два факта за Михајлов се неспорни:

- тој дека бил лидер на ВМРО по 1924 и

тој се залага за назависна и обединета Македонија со главен град Солун,... ПОВЕЌЕ

 

 

ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ

??????? ?? ????T?     

Александровата порака до српските крвопијци во Македонија: '' Убијте пет, па ние ќе убиеме по петстотини "

 Александров за автономија на Македонија се сведува на следново: ''Борба за  Oбединета Македонија. Hезависна  Македонија може да биде поставена под заштита на,... ПОВЕЌЕ

 

КАМЕНОТ ОД РОЗЕTА

??????? ?? ????T?     

Каменот од Розета е дефинитивно и ''црно на бело'', по прецизно ''ижлебано во карпа'', дека ''античките'' Македонци и сегашните зборувале еден ист јазик.,... ПОВЕЌЕ

 

Колиме по заповед на кралот!

???????????? ?? ??????? ?? ????? ??????????

грчката војска влегла во селото на 23 јуни во пет часот попладне, веднаш собрале 60 селани, ги однеле во блиската корија и ги убиле. Истата ноќ цело село ечело од писоците на жините и девојките што грчките војници ги силувале до смрт: Со свои очи видов како ја обесчестија снаата на ... дванаесетгодишната ќеркичка на ... и жените беа врзувани по три, беа тепани и фрлани под нозете на коњите,... ПОВЕЌЕ

КОЈ ''МАТИ''

 

     

За да се среди тој проблем, треба да се даде државјанство на Македонците каде и да се, значи на адресата надвор од Македонија но, да не им се дозволи да гласаат на избори во Македонија,... ПОВЕЌЕ

Населување на Албанците во Македонија

 Zaev: I jas sum albanec     

Цариград, (Ромеја - Источнaта Римска Империја - Вториот Рим) со цел да го разбие етничкото единство на Македонците, во нивната татковина населил туѓи колонисти,.. ПОВЕЌЕ

 

ИМА ЛИ ЈУНАК

 ЗОШТО НАШИОТ ЈУЖЕН СОСЕД И ''НАШИТЕ'' МИНИСТРИ НЕ ЗБОРУВААТ ЗА МАКЕДОНСКИОТ ГЕНОЦИД, ИЗВЕДЕН ОД СТРАНА НА ГРЦИТЕ     

Грција треба официјално да се извини и да каже дека им е жал, за геноцидот врз Македонците, од 1912 до 1992, (геноцидот врз Македонците во Грција се уште е во тек) а заедно со помош на ЕУ да подготват 10 000.000.000 €, горе долеу, за да се обештетат Македонците (бегалците),,.. ПОВЕЌЕ

ДАМИ  И  ГОСПОДА, МИНАТИОТ, СЕГАШНИОТ  И  ИДНИОТ  ПРЕЦЕДАТЕЛ  НА  РУСИЈА

''ДАМИ  И  ГОСПОДА, ПРОШЛОЕ, НАСТОЯЩИЙ  И  БУДУЩИЙ ПРЕЗИДЕНТ РОССИИ''

''LADIES AND GENTLEMENS, THE PAST, THE PRESENT AND THE FUTURE PRESIDENT OF RUSSIA'' 

 

    18/03/2018   Македонија

МАКЕДОНOHv

        НЕ  МОЖЕМЕ  И  НЕ  СМЕЕМЕ  ДА ДОЗВОЛИМЕ, ГУБИТНИЦИ, СЛАБАЦИ  И  ПРОДАДЕНИ  ДУШИ, ДА ГО  КРЕРИРААТ  НАШИОТ  НАЧИН  НА  ЖИВОТ.

        ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВЛАДЕЕ БЕЗРЕДИЕ И НЕПОЧИТУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ И ВОЉАТА НА НАРОДОТ.  СЕТО ТОА СПРОВЕДЕНО И ИЗВЕДЕНО ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ СДСМ, ВМРО ДПМНЕ И ДУИ, НА ЦИРКУЗАНТСКИ НАЧИН, А СЕТО ТОА ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА ПРЕЦЕДАТЕЛОТ НА РМ. 

НАЈГОЛЕМИТЕ ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ ИЗЛЕГОА СО КРИМИНАЛЦИ НА ИЗБОРИ. ПРЕЦЕДАТЕЛОТ НА РМ, ПОДДРЖА ИЗБОРИ СО КРИМИНАЛЦИ И ТЕРОРИСТИ, ИМ ДАДЕ МАНДАТ И НА ЕДНИТЕ И ДРУЃИТЕ, ПОДДРЖУВА НЕЗАКОНСКИ ПРЕЦЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕ HA PM,  ИЗБРАН СО 59 ГЛАСА, КОЈ ДЕЛУВА НЕЗАКОНСКИ И КРИМИНАЛНО, НАМЕСТО ДА ПРОГЛАСИ ВОЕНА СОСТОЈБА И ДА ЃИ ИЗГОНИ КРИМИНАЛЦИТЕ СО ПОМОШ НА АРМ И МВР, ОД ВИСОКИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА.

Што е следното? Живи били па видели.

Запален автомобилот на пратеничката  на СДСМ од Виница

14/03/2018

      На КРИМИНАЛЕН, недемокрадски и неуставен начин, во така нареченото ''Собранието'' на Република Македонија беше ''изгласан'' Законот за јазиците. Незаконското, неуставното протолкување на законот на помилуваниот за тероризам и дезертер, незаконски избран со 59 гласа за пр. на Собранието на РМ, по незнам кој пaт ја ''фрли '' демократијата во Македонската Држава, во кантата за ѓубре. Овој така наречен ''закон'' не може, нема и не смее да се примени во практика во Македонската Држава.

       Многу ми е жал но што можевте да очекувате од помилуван дезертер и терорист како пр. на Собрание на PМ и пр. на влада на РМ - помилуван за криминал. Оваа ''авантура'' не требаше да се одобри уште на почетокот, по прецизно не требаше да се одобрат избори со обвинети за криминал, помилувани за криминал и помилувани за тероризам, за јавна политичка функција во Република Македонија.

Hезаконскиот пр. на Собранието на РМ, треба се отстрани од функцијата, местото на таков криминалец му е во затвор.

      Kако што рекол нашиот владетел Александар Македонски: '' Цврсто да застанете на нози и борете се за она кое праведно ви припаѓа''. Македонија НАСЕКАДЕ И СО СЕКОГО, САМО ПОД УСТАВНОТО И ВЕКОВНОТО ИМЕ.

03-04/03/2018

Шведска,  Австралија, САД и друѓи земји низ светот

'' Македонија никому не ја даваме, Македонија никому не ја продаваме. Името на нашата држава е Македонија ''.

27/02/2018

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.

Македонците бараат:

(1) Безусловен крај на разговорите за името Македонија со Владата во Атина и продолжување на членството во Обединетите Нации и во сите меѓународни организации под државното име Македонија;

(2) Повлекување на Законот за употреба на јазиците;

(3) Повлекување на Договорот Заев-Борисов;

(4) Итно ослободување на притворените и осудените за настаните во Собранието на Република Македонија од 27 април 2017 година.

     Македонците порачаа и: "
Јункер требаше да си седи во топлиот дом во Луксембург, и да си го пие својот омилен рум",... А не да доаѓа во Македонија, да дава поддршка на Влада, на чело со пoмилуван за криминл и патентиран велепредавник - Заев, на "топло", по прецизно, избега, се исплаши од Македонците,
предавникот и на сигурно, во Лондон, понуди 4 ''предлози'', грците само требло да одберат, грешникот јавно, не понижи пред цел свет, без трошка, срам.

       Изборот на помилуваниот терорист и дезертер  за Прецедател на Собранието е целосно неуставен, СДСМ не обезбеди ниту уставно - правни услови ниту мнозинство. Со 59 пратеници е ''изгласан'' помилуваниот терорист и дезертер.

СИТЕ ''ЗАКОНИ'' донесени во неуставното делување на помилуваниот терорист и дезертер се неуставни, ќе бидат прогласени за неважечки и ќе бидат уќинати.

       Политичка организација која се служи и што ќе дојде на власт со анти - патриотски методи, не се разликува од предавниците и корумпираните политичари, бидејќи вистината порано или подоцна, секугаш ''изгрева'', па затоа кога вистината ќе ''изгрее'', лажните патриоти ќе ''зајдат''

       Математиката и политиката, не одат заедно, бидејќи математиката е предвидлива, додека луѓето  се непредвидливи. 
Математиката е предвидлива па затоа  нашите ''математичари'', пардон ''политичари'' постојано се во ''математички проблеми''.
МАКЕДОНИЈА ИМЕ НЕ МЕНУВА, кој планира да ''математикува'', во погрешна насока, има  и  ќе  има  постојано ''математички проблеми''.

 

 

1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ     3-pи  ДЕЛ

 

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.