v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  01.10.2018 Македонија 

Македонија ќе победи

Не треба да станеме цивилизирани за ЕУ, туку за нас, самите и треба да се ослободиме од корумпираните политичари.

Затоа корумпираните политички елементи од Македонија треба да си заминат.

Сé додека граѓаните на Македонија дозволуваат корумпирани политичари, за јавни политички функции во Република Македонија и дипломатcките пpедcтавништва, на дpжавата во cтpанcтво, Македонија, државата cо криминалци, на криминален начин НЕМА да успееме да изградиме цивилизирано опшество за нас и идните генерации во Рeпубликa Македонија.

       А ГРЕШНИЦИТЕ САКААТ СО ВЕКОВИ, ДА ТЕ НИШТАТ И  ПРИСВОЈУВААТ  ЗА ВЕЛИЧИЈАТА ТИ,  ВЕЛИЧЕНСТВЕНА  МАКЕДОНИЈА.

ЗА СИНОТ  ВЕЛИЧЕНСТВЕН  ШТО 
С
È  РОДИ  ВО  ТВОЈОТ  РОД.
ЗА ТОА ШТО БИЛ МАКЕДОНЕЦ, ЗА ТОА ШТО ДО ИНДИЈА СИТ
È ГИ ЗГАЗИ ВÈЧНОСТ НИ ДАРИ.

И  Н
È  САМО  ЗАТОА  СИ  ИЗБРАН  ДА СИ МАКЕДОНЕЦ, МАКЕДОНЕЦ  СИ  ЗАТОА ШТО ИМАШ СИЛНИ  НЕПРИЈАТЕЛИ
.

1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ


        17.10.2015 Македонија 

Дефинитивно диктаторот Заев е против Република Македонија и Македонците. Заев непријател број 1 на Македонија и Македонците. Во историјата на Македонија не постоел толку голем изрод како Заев и неговата СДСМ.

  12.10.2015 CAД

  17.10.2015 Македонија 

Ако се сакало ќе се средело, на време, на еден или на друг начин.

Eвe кaкo Заев терористот гapaнтиpa

СДСМ е п. партија кој одсекугаш ги продавала националните интереси и законот на Република Македонија, не е само од денес, туку од секугаш. Тотално немаат смисол од политика, само од криминал и ефтино продавање на националните интереси на државата.

Доказ, обвинети политичари за криминал, ќе бидат секугаш мета на уцена.

 

15.10.2015 Македонија 

 

        Владата и Собранието на Република Македонија немаат легитимитет според законот и Уставот на Република Македонија да го менуваат Уставното Име на нашата држава.

Оваа власт е диктаторска и незаконска.

Бранителите на законот и Уставот од 27/04/2017, нема да бидат амнестирани, тукy ќе бидат прогласени за народни херои на Република Македонија. 

Ќе има правда за хероите на Република Македонија. Нема што да с амнестира, тоа с нашите херои.

 

Заев нуди ''амнестија'', за Заев терористот

14.10.2015 Македонија

12.10.2015 Македонија

13/10/2018   Македонија

    Бранителите на законот и Уставот на Република Македонија, секојдневно под тортура на диктаторот и терористите. Бранителите се затворени неправедно, само затоа што на ден 27.04.2018, го бранеа законот и Уставот на Република Македонија.

      Пратениците кои имаат намера да гласаат за неуставните промени, НЕ сѐ реформатори туку предавници и лажговци од најгрозен вид. 
Пратениците на Република Македонија,
НЕ с бирани да го менуваат Името на Република Македонија. КАДЕ И КОГА ВО КОЈА ПРЕДИЗБОРНА ПРОГРАМА, тие го имаа овој криминален акт? 
Таквите изроди ќе одговараат пенално ЗА ВЕЛПРАДАВСТВО.

Заев криминално лажеше

Заев криминално лажеше

 

Да се потсетиме како Заев лажеше предизборно, дека НЕМА ДА СЕ МЕНУВА УСТАВОТ заради смена на Уставното Име на Република Македонија и на телевизија, ''кој ќе и каже на Америка дека се излагалѐ''.

      Пратениците кои имаат намера да гласаат за неусвните промени, НЕ сѐ реформатори туку предавници и лажговци од најгрозен вид. 
Пратениците на Република Македонија
,
НЕ сé бирани да го менуваат Името на Република Македонија. КАДЕ И КОГА ВО КОЈА ПРЕДИЗБОРНА ПРОГРАМА, тие го имаа овој криминален акт? 
Таквите изроди ќе одговараат пенално ЗА ВЕЛПРАДАВСТВО.


Македонија Име не менува - МАКЕДОНОН

 

Криминалното делување на терористирте пордолжува

Може во НАТО и со Уставно ИМЕ

 

      Само забележуваме ѝ порано, дека доколку се сакало, с можело.

Предавниците с обелоденети.

Може во НАТО и со Уставно име, уште во Декември 2017 година, но  криминалните политичари од Република Македонија, предпочитуваат да се служат со расипаните навики, а тоа е да крадат, лажат и да го предадат Македонскиот народ.

Да ја пофалиме Швајцарската Птрцедателка, која пред ''криминалниот референдум'' покажа човечки гест.

 

08.10.2015 Македонија

08.10.2015 Македонија 

     ЗАЕВ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ИЗИГРАВА ''МАЈМУНЛУЦИ'' И ДА СИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА.

      Заев продолжува во ''мајмунлуцѝ''

Владата до Собранието ќе достави четири амандмани за промена на Уставот

     Додавање на придавката ''cеверна'' пред името Македонија во целиот текст на Уставот, измени на преамбулата на Уставот во согласност со договорот со Грција, поцврста гаранција за неповредливост на границите и територијалниот интегритет, како и грижа за Македонците и дијаспората во странство. Ова се четирите амандмани за промена на Уставот што Владата ќе ги достави до Собранието, информираше владиниот портпарол Миле Бошњаковски по денешната вонредна седница на Владата.

''Владата ќе го достави до Собранието предлогот за уставните измени,....''

Сите овие измени имаат само една цел, а тоа е: криминално менување на Уставното Име на Република Македонија.
Владата на Заев диктаторот и лажго, само лаже. Замислете
како ќе го гарантира територијалниот интегритет на нашите соседи.... со што. 

 

Амандманите ќе бидат доставени до уставната комисија во Собранието, со што ќе почне расправа која деловнички трае 10 дена, по што ќе биде јасно дали владејачкото мнозинство успеало да ги обезбеди 80-те пратенички гласа. Според извори од пратеничките групи, ова мнозинство засега не е обезбедено, но продолжуваат преговорите со опозициските пратеници.

 

ПРАТЕНИЦИТЕ НЕ ПРИФАЌААТ ПОТКУП И УЦЕНИ: Зоран Заев со понуда за предвремени избори и Пржинска влада со скратен мандат       Последната понуда од СДСМ до ВМРО-ДПМНЕ е формирање на Пржинска влада со скаретен мандат, пренесуваат провладините медиуми, додавајќи дека ова е последната понуда на владата на Зоран Заев. Ваквата понуда ги потврдува информациите од ВМРО-ДПМНЕ дека обидите за поткуп и уцена на нивните пратеници од страна на Заев, не успеале, па власта е приморана на избори.


05.10.2015 Македонија 

30.09.2018 Македонија

Законите и Уставот с створени со една цел, а тоа е да се заштитиме од криминалците.

Откако СДСМ со ДУИ дојдоа на власт, брутално ги кршат законите и Уставот на Република Македонија.
Поддржуваат криминал и подгоруваат меѓуетничка нетрпеливост.


Каде планираат криминалците од СДСМ и ДУИ да отидат и какво цивилно опшество планирaат да изградат со непочитување на законот и Уставот на Република Македонија.

       СПОРЕД  УСТАВОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ПРAШАЊЕ КОЕ НЕ ПОМИНАЛО НА РЕФЕРЕНДУМ, МИНИМУН 2 ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВРАЌА НА ДНЕВЕН РЕД, НИТУ НА РЕФЕРЕНДУМ, НИТУ ВО СОБРАНИЕТО.

КОНСУЛТИВНИОТ РЕФЕРЕНДУМ НЕ ПОМИНА, одлуката не е усвоена

    Hеофицијално, вкупен број на гласачи изнесувал околу 400.000, од кој 250.000, така наречени ''македонци'', значи албанци ''гласачи'' имаме, не повеќе од 150.000, со с ''странски'' паcоши (70.000). 

Додека според извори на опозицијата (ВМРО ДПМНЕ) гласале само 25%.

 

Сега ниту со 120 пратеници не може да се смени името ​


Во Законот за референдум е пропишано дека две години по одржувањето референдум, не може да се постави истото референдумско прашање. Во практика тоа значи дека по ваквиот исход на референдумот, Република Македонија две години е заштитена од обиди за менување на уставното име. Во наредните две години не може да се постави референдумско прашање за спогодбата од Мала Преспа, тврдат правните експерти


Во согласност со Законот за референдум и други облици на непосредно изјаснување на граѓаните, Собранието е должно да ја усогласи законската регулатива со резултатите од задолжителниот референдум. 

Односно според членот 30, став 2: Собранието е должно во рок од 60 дена по објавувањето на резултатите од референдумот да го уреди прашањето, односно законот по кој се одлучувало на референдумот, во согласност со резултатите од референдумот. 

Со оглед на фактот дека референдумот на 30 септември беше консултативен, а според ДИК, не е донесена ниту одлука на него, бидејќи не е исполнет еден од двата кумулативни услови за да биде донесена одлука (неисполнетиот цензус), останува во сила одлуката од референдумот во 1991 година.

 Во правото функционира принципот: закон се менува само со нов закон, а одлуката од референдум се менува со донесена одлука на референдум. 

Покрај тоа, во Законот за референдум е пропишано дека две години по одржувањето референдум, не може да се постави истото референдумско прашање. Во практика тоа значи, дека по ваквиот исход на референдумот Република Македонија две години е заштитена од обиди за менување на уставното име. 

Во наредните две години не може да се постави референдумско прашање за спогодбата од Мала Преспа, односно ниту народот (гласачите) во тој период не можат да го менуваат името на државата, а уште помалку, евентуално, новиот парламентарен состав (ако Владата се одлучи за избори), не смее да расправа за ова прашање.

Да им објасниме на експертуткиве што свесно прават будали од себе, референдумска одлука може да се смени само со нова референдумска одлука.

објаснува професорот Димитар Апасиев.

Апасиев околу Референдyмот

 

 

2001 Македонија

28.04.2018 Македонија

17.06.2018 Македонија

 Според одлуката од референдумот во 1991 година, односно Уставот на Република Македонија, кој се повикува на таа референдумска одлука (како континуитет на одлуката од АСНОМ), суверенитетот на државата произлегува од граѓаните, а не од парламентот т.е. од Собранието. Оттаму само задолжителен референдум, со резултати со повисоки вредности (одзив и оние што гласале за) од оние на референдумот во 1991 година, можат да бидат валидни за промена на одлуката што е донесена на тој референдум. Тоа значи дека консултативен референдум, без оглед на резултатите, не може да биде историски и со него да го менувате името на државата, појаснуваат професори по уставно право


Според одлуката од референдумот во 1991 година, односно Уставот на Република Македонија, кој се повикува на таа референдумска одлука (како континуитет на одлуката од АСНОМ), суверенитетот на државата произлегува од граѓаните, а не од парламентот т.е. од Собранието. Во одлуката на АСНОМ е вградено правото на самоопределување на граѓаните на Република Македонија, кои во 1944 година се изјасниле за влез во југословенската федерација. Исто така, со правото на самоопределување е донесена одлуката на референдумот во 1991 година за излегување од федерацијата. Според правниците, резултатите што му дадоа легитимитет на тој референдум од 1991 година (според официјалните податоци, од 1.495.807 гласачи излегле 1.132.981 граѓанин со право на глас или 71,85 отсто, а од вкупниот број граѓани, кои гласале на референдумот, позитивно се изјасниле 1.079.308 граѓани, односно 95,26 отсто т.е. 72,16 отсто од вкупниот број граѓани со право на глас) треба да бидат побиени со поголеми резултати за да биде сменета таа одлука на граѓаните.

Само задолжителен референдум, со резултати со повисоки вредности (одзив и оние што гласале за) од оние на референдумот во 1991 година, можат да бидат валидни за промена на одлуката што е донесена на тој референдум. Тоа значи дека консултативен референдум, без оглед на резултатите, не може да биде историски и со него да го менувате името на државата. 

Нелогично е тие 600.000 гласа за, oд 1.806.336 гласачи, колку што ги имаше на овој референдум од 30 септември 2018 години, да ги поништат резултатите на оној референдум од 1991 година. Тоа мора да го има предвид законодавниот дом.

  вели професорката по уставно право, Гордана Силјановска-Давчева.


 01.10.2018 Македонија

 

Грешниците инсистираат (карикатура)

соодветно им е одговорено

30.09.2015 Македонија

       А ГРЕШНИЦИТЕ САКААТ СО ВЕКОВИ, ДА ТЕ НИШТАТ И  ПРИСВОЈУВААТ  ЗА ВЕЛИЧИЈАТА ТИ,  ВЕЛИЧЕНСТВЕНА  МАКЕДОНИЈА.

ЗА СИНОТ  ВЕЛИЧЕНСТВЕН  ШТО  С
È  РОДИ  ВО  ТВОЈОТ  РОД.
ЗА ТОА ШТО БИЛ МАКЕДОНЕЦ, ЗА ТОА ШТО ДО ИНДИЈА СИТ
È ГИ ЗГАЗИ ВÈЧНОСТ НИ ДАРИ.

И  Н
È  САМО  ЗАТОА  СИ  ИЗБРАН  ДА СИ МАКЕДОНЕЦ, МАКЕДОНЕЦ  СИ  ЗАТОА ШТО ИМАШ СИЛНИ  НЕПРИЈАТЕЛИ
.

Сепак Македонците излегоа и прославија пред Собранието на Република Македонија

 

Република Македонија официјално е ПОД ДИКТАТУРА. Македонците во сопствената држава ОНЕВОЗМОЖЕНИ да ги изрзат своето патриотско чуство пред Собраниео на Македонија, бидејќи попречени од полицијата под контрола на терористот и диктатор Заев.

И странските веcници потврдуваат дека ''референдумот'' НЕ Е УСПЕШЕН, а Македонците успеjаа и овој пат да си го зачуваат Македонското Име. Само што да правиме со овој ''Заев диктатор''.

Како по навика, лаже

Заев ветуваше пред референдумот, едно

30/09/2018   Македонија, ден кога постана ''Заев диктатор'''

      Заев терористот, лажгото продолжува да делува криминално, иако ''консултивниот референдум'', не го доби потребниот цензус, И ПОКРАЈ ТОА ШТО ЗДРУЖЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ СЕ ОБИДОА НА НАЈРАЗЛИЧНИ НАЧИНИ ДА ГО МАНИПУЛИРААТ, со само 36,84% на излезеност, од тотални гласачи КОИ ГО БОЈКОТИРАА ОВОЈ ЕРЕС НАРЕЧЕН РЕФЕРЕНДУМ, сака да го ''продаде'' , како успешен рефернедум и ''топката'' сака да ја префрли во Собранието на Република Македонија, наместо ВЕДНАШ ДА СИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА. 

     "ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА" ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ, терористите САКААТ да ја укинат МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНСКИОТ НАРОД. - МАКЕДОНОН

 

Не е ''проблем'' што гласасаат ''заедно'', туку што прави знаме на странска држава во државна институција на Република Македонија, за време на избори, овие стварно немаат осет.

народот се шегува

Се полнеа ''кутиите'',..

Од сите страни доваѓаа вести дека ''референдумот ќе биде ''позитивен''. Бојкот беше единствена алатка, да се справи со криминалците како од внатре така и oд надвор.

 

 

 

1-ви ДЕЛ      2-pи  ДЕЛ


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.