v

v

MAKEDONON

         ПОЧЕТНА

 

v

v

v

MAKEDONON

 

 

  20.01.2018 Македонија 

??????? ???? ?????????

ГЛАВАТА ГОРЕ МАКЕДОНЦИ         

20.01.2018

     Пападакис: Грција не ја интересира промена на името, туку идентитетот

Грција не ја интересира промена на името, туку идентитетот, вели аналитичарот Јоргос Пападакис за Канал 5.

- Не би се согласил дека постои разлика или разни изјави од страна на Грција, дури од почетокот на тој апсурден спор оклу името на Македонија, изјавив неколку пати дека ставот на Грција е многу едноставен Грција не ја интересира толку да се реши спорот за името, бидејќи не ја интересира како ќе се вика Македонија. Проблемот на Грција е единствено идентитетот на македонскиот народ и тоа постојано се гледа во последните 25 години, вели Пападакис за Канал 5.....


Тој вели дека промена на името на Република Македонија за Грција би значело и промена на идентитетот.

      Анѓушев сокри колку пари ќе земе од Грците за продажбата на неговата компанија

Вицепремиерот Кочо Анѓушев деновиве стана актуелен поради продажбата на неговата фирма на грчкото електростопанство во моменти кога засилено се зборува дека власта е подготвена да го смени името на државата, а тој лично лицитираше со имињата Горна, Северна и Нова кои според него се прифатливи, по што следеше информацијата дека неговата фирма се продава на Грците.

Во јавноста веднаш се отворија сомнежи дали можеби цената од продажбата на фирмата на Анѓушев не е надомест за промената на името. Сомнеж и прашање на јавноста за кое Анѓушев не даде одговор.
Анѓушев остави отворени врати и рече дека дека за брзо веме ќе објави колкава е сумата за која ја продава компанијата, без да прецизира кога....

    20.01.2018

      ''Македонска нација не постоела никогаш'', не постоеле ниту ''атињани'', ниту ''спартанци'',  вели грчкиот премиер Алексис Ципрас за неделното издание на весникот Етнос.... 

Како што пренесува АНА-МПА, грчкиот премиер уверува дека ја почитува загриженоста, а особено чувствителните тонови на неговите сонародници во северна Грција.

Јас сум половина Македонец, изјавил тој во интервјуто.

 

     Павле Воскопулос Филипов еден од водачите на Виножито, партијата на Македонците во Грција со спротивставен став на грчките претставници и функционери во Фејсбук статус вели дека: наместо Република Македонија да го промени името, тоа треба да го направи Грција за својот регион Македонија.

 Грција има два проблеми со името на Република Македонија:

1. Со државноста, отсликана во македонштината на највисоко ниво во една организирана држава, каде македонскиот национален идентитет е на врвот целосна еманципација преку независна држава, Република Македонија. Грчката компонента на грчкиот мит национална историја е дека Македонија (регионот) е грчка земја, дека жителите се грчки народ Со засилување преку македонските државни институции, во независната држава Република Македонија, се тресе грчкиот став-мит со децении создаван во Грција. Овој феномен (македонска држава на Балканот), мора да ја тера Грција во внатрешна реформа, кога станува збор за грчкиот национален идентитет, барем делумно, оти грчкиот е поврзан со македонската компонента развиена во оваа држава по 1913 година.

2.  Постоењето на независна Република Македонија, просперитетна држава, носител на македонштината, ќе има индиректно влијание на македонското веќе полуасимилирано население во северна Грција. Логично е Македонците да бараат малцински права, што е кошмар за грчкиот естаблишмент. Ово беше речено на важната средба на политичките лидери во Грција на почетокот на 90-те и првите чекори за независна Република Македонија.

      Накратко опишувам ова е сржта на грчкиот проблем. Затоа Грција очајно пробува да ја спречи целосната македонска национална и државна еманципација, признавање и почитување на македонскиот национален идентитет, пишува Васкопулос.

Сигурен сум дека македонската дипломатија знае како треба, особено пред странскиот фактор, да ја образложува темата

ПС 1 Грчката дипломатија пред странците, а и на средбите со македонските колеги, не зборува ни за првото, ниту пак за второто. За првата точка аргументира окулу антиката, наследството, право на минатото ама не чепка, не аргументира за проблемот со грчкиот национален идентитет и македонската компонента.

ПС 2 Грчката дипломатија аргументира за иредентизам, односно дека името Македонија во републиката асоцира на експанзионистички политики протв Грција. Ама грчката дипломатија заборава дека експанзионизам може да има и да се базира на малцинската компонента. Проблемот на Грција е дека не може јавно да каже и да го поврзе евентуалниот македонски експанзионизам со македонското малцинство во северна Грција. Знае дека странскиот фактор, тогаш ќе им рече дај прво права на твоите граѓани од малцинството, токму таму гради демократски и позитивни политики со твоето малцинство, што може да биде мост за соработка со Република Македонија и заедно да се борите против евентуални експанзионистички желби.

 

МАКЕДОНОН: Поздрав до угнетените и понижените Македонци, ви пожелувам добро здравје и просперитет, колку е можно, во ваква ситуација.

Монгу ми не жал што малоумните политичари од Република Македонија немаат, слух за вашите потреби, насекаде во светот, каде и да сте.

    До сите, Република Македонија е Државата, НЕМА друга држава како Македонија, освен региони, не само во Европа но и на друѓи Kонтиненти постојат, региони, градови и итн, под името Македонија.

Затоа нема што да се менува или преговара, а со тоа и самоомаловажува.

     За сите Македонци, од целиот свет, во тек е ''Операција цивилизација'', попрецизно, отстранување на криминалците што се ''вгнездиле'' во високите институции во Македонската Држава, спроведена од Македон, да знаат, и да се помолат, за Македон, а посебно за ''стапот'' на Македон, кој ѓи ''дарува'' грешниците, не само внатре во Македонската Држава, но и пошиpоко.


 

ИСПРАТИ КОМЕНТАР:

 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ГРАД
ДРЖАВА
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

*** Можете да не контактирате и на кoнтакт е-маил: info@makedoniaese.com

 

 

 

 

Alexandroy Makedonon

Василеон Александрој Македонон и го подари светот на македонците, а тие како му возвратија,.. го отруја, фамилијата му ја уништија,... а денес наместо Македонон (Македонски) го нарекуваат ''велики'' или ''the great'', додека државата на латиница му ја нарекуваат ''Мacedonia'' - Мацедониа, итн,.. а да ќе заборавев,... дозволуваат некој друг да и бира име.

Ќе се најде ли некој да ги ''подисправи'' работите?

 

 

На ден 05 - 03 - 2009, е конструирана страната на Македонија е СЕ: http://www.makedonijaese.com/. Тој ден и се смета за роденден на организацијата Македонија е СЕ.

На ден 02 - 16 - 2016, е конструирана peзepвнaтa страната на Македонија е СЕ: http://www.makedoniaese.com/ страница која е по погодна за посета со мобилни апарати кои имаат инсталирано андроид софтвер.

????????? B?KTOP

Уште на самиот почеток интернет страницата на Македонија е СЕ, бидејќи зборува за Вистинската Историја на Македонија со историски факти, но и актуеллни политички настани, СТАНУВА ТРН во очите на сите непријатели на Македонската Држава, ма и трн во очите на некои политички организации во Р. Македонија.

Страницата на Македонија е СЕ, е конструирана како резултат за потребите на Македонскиот Народ и друѓите да се запознаат со Вистинската Македонска Историја, политика и болното Македонско прашање.

Страницата на Македонија е СЕ е конструирана за да помогне за зачувување на македонскиот идентитет, земја, култура, јазик, право за слободен говор, мисла, движење, соживот cо другите национални малцинства во Македонија, слободно искажување и потик на искажување МА и негување на националниот идентитет како во Македонија така и во светот.

 

ГАСНУВА  -  АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ

 

 

 

 

 

 

 

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON

 

 

 

 

 

 

 

 

Наскоро, ПОСЛЕ ПОВЕЌЕ ОД 2200 ГОДИНИ ЌЕ ИМАТЕ МОЖНОСТ ДА ГО ИМАТЕ МАКЕДОНСКОТО СОНЦЕ НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ, СО ПРАВИЛЕН ОБЛИК И ЛИК, ЦЕЛОСНО ИЗРАБОТЕНО ОД УМЕТНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА Е СЕ

 

VASILEON ALEXANDROY MAKEDONON
MAKEDONONBACИЛEOHMAKEDONON

КОНТАКТИРАЈТЕ СО МАКЕДОНИЈА Е СЕ

За сите инфомации, контакт е-маил: info@makedonijaese.com

 

Македонија е СЕ, се залага за нова химна: '' Земјa Mакедонскa''

 

>
>
>

 

Alexandroy MakedononAlexandroy MakedononAlexandroy Makedonon

  
MAKEDONONMAKEDONON

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

Копираит © Македонија е СЕ MAKEDONIAeSE.com Сите Права Задржани

Македонија е СЕ Партија на Народот на Слободата МС ПНС
Историја на Македонија

МАКЕДОНИЈА

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

MAKEDONIA

        BACИЛEOH Alexandroy Makedonon  МАКЕДОНОН

MAKEDONONАЛEКCAHДРОЈMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско име не даваме.

Од Македонија и Алекcандрoj Македонон, славeн Василeoн Македон нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Малку сме на број, ЕЈ, ХЕЈ,
силни сме во бој, ЕЈ, ХЕЈ.
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ, OJ,
ЕЈ, Македонон, OH, OH.
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.