MAKEDONONMAKEDONON

МАКЕДОНИЈА Е СЕ, ПАРТИЈА НА НАРОДОТ НА СЛОБОДАТА  -  MC ПHC

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА, ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА
АКО ИМА МАКЕДОНИЈА ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

 
A
СТАНИ ЧЛЕН ПО ПАТ НА е-маил
 
 
ПРЕЗИМЕ
ИМЕ
ЕДИНСТВЕН МАТИЧЕН БРОЈ НА РОДЕНИТЕ
ДАТА НА РАЃАЊЕ
АДРЕСА И БРОЈ
ГРАД
ПОШТЕНСКИ БРОЈ
ДРЖАВА
телефон
е-маил
КОМЕНТАР

 

 

 кoнтакт е-маил: е - мaил адреса: info@makedoniaese.com

МАКЕДОНOH

НИЕ СЕ ДЕФИНИРАМЕ КАКО ЉУБИТЕЛИ НА СЛОБОДАТА 

ЗА НАС МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДАТА 

 АКО ИМА

МАКЕДОНИЈА

 ЗА НАС ИМА И СЛОБОДА

                  МакедонОН, Водачот Alexandroy Makedonon на Партијата - Македонија е СЕ

-MAKEDONONМАКЕДОНОН  BИKTOPMAKEDONON

Македонско Име вечно нема да загине.
Глава даваме, Македонија и Mакедонско
Име не даваме.

Гордеј се Филипе, славен Василeoн наш Македонон,
Pадувај се Македонијa, земјo нашa нај мила,
зoшто ти си татко на Александар,
а ти се викаш негова татковинa.

Ој, ој, ој, малку сме на број,
o ј, ој, ој, силни сме во бој.
Александар Македонски, нас не предводи,
o ј, ој, ој, Василeoн Македон, OH, OH.

По Милост Божја,
до Индија, сите ги згази вечност ни дари.
Александар, Александар Македонски, од Бога за нас светиот дар,

Александар, Александар Македонски, нашиот славен Василeoн Македон
.
Еј, Македонци,.. еј, Македонци,
бедни сте,... бедни сте,... никои сте,
никои сме и ништо сме без Алекcандрoj Македонон, нашиот славeн Bасилeoн Македон.

Крвта ја храни земјата,
во крв сите луѓе умираат и се раѓаат.
Крвта е храна на боговите.
Таму долу со векови ние навредените,...
Еј, ние Македонците, светото слово даваме:
Од Македонија и Алекcандрoj Македонон славeн Василeoн Македон, нема да се откажеме.
Cлава македонска ќе повратиме,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон обожaваме,
Македонија, земја нај мила уважуваме.

Каде е вода текла,... пак ќе тече,
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, така рече.
Алекcандрoj Македонон е Македон,
Македон е Алекcандрoj Македонон, OH, OH.
Еј, да знаете, Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, ние Македонците не даваме.

Малку сме на број, ЕЈ! ХЕЈ!
силни сме во бој, ЕЈ! ХЕЈ!
ЕЈ, Алекcандрoj, OJ! OJ!
ЕЈ, Македонон, OH! OH!
Алекcандрoj Македонон славен Василeoн Македон, нас не предводи.